Brighton verwelkomt Maastricht: International Chef Exchange

Door Redactie Nationale Horecagids
8 min

MAASTRICHT - Woensdag 4 april vindt de eerste International Chef Exchange plaats en dé gastronomische hoofdstad Maastricht heeft de eer om de spits af te bijten.

Andrew Kay - initiator, culinair journalist en tevens betrokken bij diverse andere culinaire evenementen zoals het Brighton Food Festival - is ontzettend enthousiast over de komst van chef-kok Audrey Eussen (Beaumont, Maastricht) naar Brighton.

Andrew Kay: " Tijdens een culinair persprogramma van VVV Maastricht (eind augustus 2011) maakte ik onder andere kennis met chef-kok Audrey Eussen van het bijzondere Hotel/Restaurant Beaumont . Audrey had voor mij zo'n indrukwekkend, overheerlijk diner met regionale lekkernijen gekookt, dat ik deze ervaring wilde delen en niet alleen via het geschreven woord. Toen is eigenlijk het idee 'International Chef Exchange' geboren.

Mede door het feit dat mijn enthousiasme voor dit project werd gedeeld door de eigenaren en de teams van zowel Drakes als Beaumont, is het idee inmiddels een feit. Ruim zeven maanden na mijn verblijf in Maastricht komt Audrey naar Brighton, als zijnde de eerste deelnemer aan dit bijzonder nieuwe project."

Maastricht - Brighton
Tijdens haar verblijf zal Audrey onder andere lokale producenten zoals Harveys Brewery en Ridgeview Winery bezoeken, proeven van het beste dat Sussex te bieden heeft én als chef-kok een overheerlijk 'Beaumont' diner serveren in het Drakes Hotel in Brighton. Bij Drakes is ze in de bekwame handen van chef-kok Andrew MacKenzie. Samen met hem zal ze een vijfgangen-menu presenteren aan de hand van een combinatie van lokale producten (afkomstig van Sussex producenten) en Maastrichtse streekproducten. Met natuurlijk de 'personal touch' van Audrey zelf.

Daarnaast zal ze op vrijdag 6 april (Goede Vrijdag) Andrew Kay vergezellen tijdens de Live Food Show, die plaatsvindt op de 'Corn Exchange'. Hier zal ze o.a. verschillende gerechten uit haar repertoire demonstreren.

Kay: "Audrey is een opmerkelijk inventieve jonge chef-kok. Haar eten weerspiegelt haar passie voor lokale, seizoensgebonden ingrediënten en ze maakt gebruik van een combinatie van klassieke culinaire technieken en ideeën met een moderne twist. Ik weet zeker dat ze bij Drakes zo'n bijzonder diner gaat presenteren, dat de mensen Maastricht én Beaumont beslist eens willen bezoeken."

Brighton - Maastricht
Chef-kok Andrew MacKenzie reist twee maanden later af naar Maastricht, waar hij een soortgelijke ervaring zal hebben, dat afgesloten zal worden met een 'Drakes' diner bij Beaumont. Hier zal hij zijn stijl van koken en regionale producten van Sussex introduceren.

Andrew: "International Chef Exchange is dé kans om te tonen wat het beste is voor zowel de chef-koks alsook voor de gasten. Het is een kans om te (laten) zien wat er gebeurt in de culinaire wereld, buiten de (stads)grenzen. Daarnaast is het ook de mogelijkheid om die wereld te laten zien wat voor een heerlijk culinair aanbod Brighton & Hove en het omliggende Sussex te bieden heeft; van vis tot wijn, en natuurlijk restaurants. En andersom natuurlijk ook voor de smaakvolle gastronomische stad Maastricht."

© Nationale Horecagids