Dilmah Seasonal Flush 2011 in Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

AMSTERDAM - Vandaag wordt in Amsterdam voor het eerst de Dilmah Seasonal Flush geproefd door een select gezelschap van theeprofessionals, -liefhebbers en -ambassadeurs.

Afgelopen 9 Augustus kende de Uva Highland Estates een perfecte combinatie van temperatuur, vocht, wind, regen en zon. Die dag heeft Dilmah 500 kilo thee van haar fijnste thee kunnen oogsten.

Deze Dilmah Uva 2011 Seasonal Flush komt in een gelimiteerde oplage van 4800 blikken en wordt vandaag simultaan voor het eerst geserveerd op diverse plaatsen in de wereld. Theesommelier Robert Schinkel zorgt voor een toelichting met fraaie thee spijs combinaties.

Seasonal Flush
Twee keer per jaar wordt een bijzondere theeoogst binnengehaald die geheel afhankelijk van de weersomstandigheden een uitzonderlijk verfijnde thee voortbrengt. Na de moessonregens in juli worden hoge dagtemperaturen afgewisseld met lage nachtelijke temperaturen en een frisse oostenwind.

Er is drie weken van dit perfecte weer nodig om de optimaal geconcentreerde aroma's in de jonge theeblaadje te verkrijgen. Op 9 augustus van dit jaar kon deze thee waar zo lang op gewacht is in de hooglanden van de Uva Estates met de hand geplukt worden. Daags daarna viel er regen en was het seizoen voorbij.

Dilmah
Dilmah thee is de pionier op het gebied van Single Origin thee, afkomstig uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon), het land dat de meest verfijnde thee ter wereld produceert. Dilmah is anders dan andere merken: het is hand geplukt, vers verpakt daar waar het groeit, geëxporteerd naar 98 landen als 's werelds eerste ethische thee.

© Nationale Horecagids