Film by the Sea in Vlissingen en Terneuzen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

VLISSINGEN (ANP) - Met Midnight in Paris, de nieuwe romantische komedie van regisseur Woody Allen, opent vrijdagavond in Vlissingen de 13e editie van het tiendaagse filmfestival Film by the Sea.

Vorig jaar trok het festival bijna 45.000 bezoekers. Naast de 126 films zijn er ook workshops en lezingen te volgen in CineCity Vlissingen. Dit jaar vindt er voor het eerst in Terneuzen bij wijze van proef een festival plaats van 10 tot en met 14 september.

Hoofdthema van Film by the Sea is film en literatuur. In de competitie voor de belangrijkste prijs, de Dioraphte Film- en Literatuur Award, worden 12 recente boekverfilmingen vertoond. Onder anderen regisseur Paul Verhoeven zit in de jury.

Eerder werd bekend dat de Engelse regisseur Terence Davies dit jaar de Lifetime Achievement Award krijgt. Die neemt hij op 16 september in ontvangst.

Op zaterdag 17 september vindt de slotavond plaats met de vertoning van One Day van Lone Scherfig, en aansluitend een slotfeest. Zondag, de laatste dag, zijn er nog veel films te zien.