Lowlands nog tien jaar in Biddinghuizen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

BIDDINGHUIZEN (ANP) - Lowlands blijft nog tien jaar in Biddinghuizen. Dat meldde de organisatie van het muziekfestival donderdag. Het contract wordt woensdag getekend.

De organisatie wilde eerder nog vertrekken, omdat de gemeente Dronten de toeristenbelasting wilde verhogen. De organisatie is daarop teruggekomen, omdat de gemeente de verhoging in gedeeltes invoert. Lowlands wordt al 19 jaar in Biddinghuizen gehouden.

De laatste 750 kaarten van Lowlands gaan dinsdag in de verkoop. De organisatie meldt op haar website dat de kaarten zijn achtergehouden om zwarthandel tegen te gaan. Het gaat onder meer om niet-gebruikte toegangsbewijzen voor relaties. Ook krijgen zo meer mensen de kans om het festival te bezoeken, aldus een woordvoerder van organisator Mojo Concerts.

Als er vlak voor het begin van Lowlands extra tickets op de markt komen, is het gevolg van de wet van vraag en aanbod dat de prijzen op de zwarte markt dalen. Kaarten van 200 tot 300 euro zijn daar de laatste tijd niet ongebruikelijk. Zo zit de organisatie de zwarthandelaars een beetje dwars, aldus de zegsman.

Lowlands vindt plaats op 19, 20 en 21 augustus in Biddinghuizen. De ongeveer 55.000 toegangskaarten waren in november al binnen 2 uur uitverkocht.