Internationale uitstraling toprestaurant en hotel Bij Jef op Texel

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

Jef Schuur en Nadine Mögling hebben na een verbouwing Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn heropend. ,,Inrichting en uitstraling zijn nu van hoog internationaal niveau", aldus de eigenaren.

Voorafgaand aan de openingslunch voor prominenten inspecteerde cabaretier en Texel-ganger Jochem Myjer op eigen wijze Bij Jef. Sinds 2009 is Bij Jef bekroond met 1 Michelin-ster. In 2011 steeg het restaurant twee punten in GaultMillau en werd Nadine Mögling onderscheiden als beste wijn-spijsspecialist van Nederland.

Tevens maakte Mögling haar opwachting als gastjurylid in het tv-programma Topchef. Daarnaast kookte Schuur in Zuid-Afrika tijdens het WK 2010 in de Culibus voor kansarme kinderen.

Cabaretier, presentator, imitator en acteur Jochem Myjer,heeft in samenwerking met Chiem van Houweninge jr speciaal voor de heropening van Bij Jef een bijzondere videoboodschap gemaakt. Bekijk de video op onze voorpagina .

Ambitie
De ingrijpende restauratie was volgens Schuur en Mögling noodzakelijk om op topniveau mee te kunnen blijven draaien. ,,We willen doorgroeien en dan is elk detail van belang. In eerste instantie gaat het om de smaak en de kwaliteit van de ingrediënten. Maar ook de entourage is enorm belangrijk. En die was onvoldoende voor het niveau van de gerechten en de service die wij nastreven", aldus Schuur.

Het nieuwe interieur is licht van kleur en voorzien van veel natuurlijke materialen. De tafels zijn voorzien van zijden tafellinnen en de stoelen hebben Schuur en Mögling zelf in Italië uitgezocht en zijn uniek in Nederland.

Verder is het bedrijf uitgebreid met een lichte serre die gebruikt wordt als aperitiefruimte en hotellounge. Op de eerste verdieping zijn acht luxe hotelsuites gerealiseerd.

Bron: Nieuwsbank