"Recordopbrengst Amerikaanse bioscopen"

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

(Novum/AP) - Een recordaantal Amerikanen brengt deze dagen een bezoek aan de bioscoop. Een Box Office-analist van Hollywood.com verwacht een totale opbrengst van 270 miljoen dollar, bijna 20 miljoen meer dan het vorige record uit 2007. Ook dat was tijdens een Memorial Day-weekend, waarbij maandag tot het weekeinde wordt gerekend.

Van vrijdag tot en met zondag is er al 220 miljoen dollar in het laatje gebracht. De populairste film in Amerika is momenteel de komedie The Hangover Part II, die donderdag in première ging. De film heeft al 85 miljoen dollar binnengehaald. Volgens de Amerikaanse filmsite Deadline verplettert de komedie het record van The Simpsons Movie uit 2007, die het eerste weekend 70 miljoen opleverde.

The Hangover Part II over drie vrienden die een wilde nacht beleven in Thailand heeft in Nederland ruim een miljoen euro opgeleverd en kwam op de twee plek binnen op de bioscooplijst. Nummer een in Nederland is net als vorige week Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Op de derde plek staat de racefilm Fast & Furious 5 en de vierde plaats is voor de animatiefilm Rio. Gooische Vrouwen staat na 12 weken op een vijfde plek.