Assens restaurant voor de fijnproever
Met de vestiging van restaurant Bij Jaap in Assen heeft de liefhebber van de betere keuken er een uitstekende eetgelegenheid bij, zo meldt het Drenthe Journaal.
In het fraaie nostalgische uit 1882 daterende pand Torenlaan 2 in de Drentse hoofdstad zwaaien Jaap en Trijntje Braaksma sinds kort de scepter. Een aanwinst voor de fijnproever, want eigenaar Jaap Braaksma kan bogen op een ruime ervaring, opgedaan in zeker niet de minste restaurants.
De keuken van het vroegere in Assen gevestigde restaurant La Belle Epoque mocht hij tot zijn werkterrein rekenen, maar ook restaurants als Onder de Linden (Aduard) en het landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag hebben gebruik gemaakt van zijn kookkwaliteiten.
In april namen Jaap en Trijntje Braaksma het restaurant De Moriaan over en doopten dit om tot Bij Jaap. De basis van het restaurant is gelijk gebleven, maar door de eigen inbreng van het Asser echtpaar heeft Bij Jaap een verfijndere uitstraling gekregen. Om de juiste kwaliteit van zijn gerechten te kunnen bieden maakt Jaap Braaksma gebruik van verse producten en ingrediënten, veelal seizoensgebonden.
‘Onze menukaart is Frans/Hollands georiënteerd en we halen alle producten vers van de leverancier', laat de restauranteigenaar weten. ‘We koppelen een uitstekende kwaliteit aan een betaalbare prijs, zodat die verhouding in de juiste balans is.'