Alken-Maes in zee met Desperados

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

Brouwer Alken-Maes wordt vanaf 1 juni de merkeigenaar en verdeler van Desperados op de Belgische markt, zo schrijft de Standaard.

Alken-Maes sloot een partnerschap met Jet Import dat het in Polen en Frankrijk gebrouwen Desperados in 1997 in Belgiƫ introduceerde en zit het bier met tequilasmaak als een mooie aanvulling op de bestaande merkenportefeuille.
De operatie sluit aan bij ambitie van het Nederlandse Heineken, het moederhuis van Alken-Maes en de eigenaar van Desperados, om het merk te doen groeien.

De aansturing zal gebeuren vanuit een nieuwe eenheid die Alken-Maes creƫert onder de naam Fun&Cool, goed voor zes nieuwe jobs. "Desperados is er voor 'partyminded' mannen en vrouwen van 18 tot 25 jaar", zegt Lies Eeckman, de marketingmanager van Alken-Maes.

De brouwer doet het sinds de overname door Heineken in 2008 na een aantal moeilijke jaren opnieuw goed, zo was woensdag nog te horen. "De herlanceringen van Maes en Grimbergen zijn erg succesvol en zowel in horeca als in retail winnen we marktaandeel. Het marktaandeel steeg met 0,5 procentpunt tot 11,8 procent. We zijn hier om te winnen en te blijven", aldus Pascal Gilet, de managing director van Alken-Maes.