Pizzakoerier niet meer contant betalen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaat binnenkort met een nieuwe campagne proberen om horeca-ondernemers zover te krijgen dat ze hun maaltijdbezorgers met een mobiele pinapparaat op pad gaan sturen, zo meldt de Telegraaf.

KHN vindt het inmiddels te gevaarlijk geworden om de pizzakoeriers met contant geld langs de klanten te laten gaan. Het aantal overvallen op pizzakoeriers blijft namelijk nog steeds stijgen. Zo kreeg Amsterdam in tien maanden tijd te maken met 110 overvallen.

De opbrengst voor de dieven bedraagt vaak niet meer dan een paar tientjes. Sommige brutale overvallers bezorgen na de overval zelf nog de resterende pizza's zodat ze dat geld ook nog op kunnen strijken.

Voor de veelal jonge maaltijdbezorgers is het vaak een hele schrik als ze met zo'n overval te maken hebben gehad. Om dit te voorkomen pleit KHN dan ook voor het mobiele pinapparaat. Woordvoerder Joris Prinsen zegt: “Het mobiele pinapparaat wordt bij grote ketens inmiddels steeds meer ingevoerd, maar met name de kleine ondernemer is nog altijd in de veronderstelling dat pinnen duur is en een grote investering.”

Ook alternatieven als vooraf per internet betalen voor de bestelling ziet Prinsen wel zitten: “via bepaalde websites moet je online van te voren betalen. Dat werkt ook.”

© Nationale Horecagids