Heineken haalt personeel terug uit Tunesië

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
AMSTERDAM (ANP) - Bierbrouwer Heineken heeft zijn personeel uit Tunesië teruggehaald. Bovendien heeft het concern de productie in het land stilgelegd. Er wordt al sinds donderdag geen bier gebrouwen.

Op de locatie van de Nouvelle de Brasserie Sonobra heeft Heineken ook een water- en frisdrankfaciliteit, die ook stilligt. Een woordvoerster van de brouwer bevestigde maandag berichtgeving van dergelijke strekking door de Wereldomroep.

Het gaat om tien Nederlandse medewerkers en hun familieleden die naar Nederland zijn teruggehaald. Twee Nederlanders zijn achtergebleven in Tunesië, aldus de zegsvrouw. Alles is gebeurd op basis van vrijwilligheid, aldus de woordvoerster.

Veilig
Ook het Tunesische personeel -in totaal werken er 750 mensen voor Heineken in Tunesië - is naar huis gestuurd. Heineken heeft de Nederlanders teruggehaald en de productie stillgelegd in verband met de onrust in het Noord-Afrikaanse land. Hoe lang de brouwerij niet zal draaien, is nog niet in te schatten, aldus de zegsvrouw. ''Totdat het weer makkelijk en veilig is om bij de brouwerij te komen.''

Heineken is sinds 2006 actief in Tunesië toen het een belang van bijna 50 procent in Société de Production et de Distribution des Boissons S.A. (SPDB) verwierf. De maximale capaciteit van de bierbrouwerij in Tunesië bedraagt 200.000 hectoliter. De woordvoerster van Heineken wilde niet zeggen hoeveel bier, water en fris het concern in Tunesië per dag produceert.