Begin controles tegen agressie in horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

DEN HAAG (ANP) - Twee inspectiediensten gaan de komende maanden ruim elfhonderd horecabedrijven bezoeken om te kijken of de ondernemers genoeg doen tegen agressie en geweld in hun bedrijf.

De Arbeidsinspectie en de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gaan bij de bedrijven langs.

Beide diensten hebben een online stappenplan gemaakt. Horecaondernemers kunnen dan zelf controleren of hun bedrijf zo is ingericht dat agressie en geweld zoveel mogelijk kan worden voorkomen.

Alle 42.000 horecabedrijven krijgen deze week een brief met informatie over dat stappenplan op internet.

Training
De ondernemers kunnen onder meer zien of ze medewerkers anti-agressietrainingen moeten geven en of het verstandig is huisregels op te hangen.

''Het is de taak van de ondernemers om te zorgen dat personeel zo min mogelijk last heeft van agressie en geweld. De maatregelen hangen erg af van het type horecaonderneming, het is maatwerk'', zei een woordvoerster van de Arbeidsinspectie donderdag.