Bierproeffestival trekt veel nieuwe brouwerijen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In Den Haag vindt van 11 mei tot en met 14 mei het Bierproeffestival plaats. Tijdens dit festival gaat ook de Week van het Nederlandse Bier van start. Daar doen meer dan 40 brouwerijen aan mee. Voor elf van hen is het de eerste keer dat zij meedoen. Er zullen naar verwachting meer dan 250 verschillende biersoorten geproefd kunnen worden, meldt Horecamagazine.

Ook leden van de Nederlandse Brouwers nemen deel aan het evenement. Veel leden van CRAFT zijn ook aangesloten. Het is de eerste deelname voor elf brouwerijen, zij laten voor het eerst hun bieren proeven in de Haagse Grote Kerk.

Daar verzorgen de biersommeliers van StiBON een rondleiding langs de verschillende brouwerijen op het festivalterrein. Eén van de rondleidingen is een tour langs de verschillende winnaars van de Dutch Beer Challenge 2013.

Nieuw dit jaa

Dit jaar kunnen bezoekers van het Bierproeffestival een privérondleiding krijgen van een sommelier. Dan wordt het programma op maat gemaakt voor de deelnemers van de rondleiding.  Een andere primeur is de VIP Masterclass. Daar kan je je voor aanmelden en begint elke dag een uur voordat de deuren opengaan. Ook deze worden gegeven door geroemde sommeliers.

Voor kaarten en meer informatie kun je naar www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Door: Nationale Horecagid