Inschrijving gastronomische wedstrijd Bocuse d’Or Nederland is geopend

Door Redactie Nationale Horecagids
6 min
De prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland komt terug. Gastronomische toppers kunnen zich weer aanmelden voor dé gastronomische kookwedstrijd van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan de strijd aan met elkaar tijdens de Nederlandse finale op 18 september 2023 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Dat meldt Bocuse Nederland in een persbericht.

De inschrijving voor de Bocuse d’Or is geopend tot en met 22 mei 2023. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal vijf kandidaten hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de finale in de Rotterdam Ahoy tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De best presterende koks in de Nederlandse finale in Rotterdam plaatst zich als winnaar voor de Europese finale in Trondheim, Noorwegen, op 19 en 20 maart 2024.

Inschrijving

SVH Meesterkok en sterrenchef François Geurds, voorzitter Bocuse d’Or Nederland: “De deelnemers aan de Nederlandse finale moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie. Dus heb jij het als culinair talent in je om Nederland de Road to Lyon af te laten leggen? Dan zien we jouw inschrijving samen met je commis heel graag tegemoet!”

Jury

De Nederlandse vakjury bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks. Zij beoordelen de presentaties en wijzen de winnaar uit. De wedstrijdopdracht wordt vastgesteld door het bestuur van Bocuse d’Or Nederland.

Support

Deelnemen aan de wedstrijden van Bocuse d’Or stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionaliteit, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen volledige support van Bocuse d’Or Nederland. Dat begint al op maandag 5 juni met een meeting met de geselecteerde finalisten op het kantoor van SVH: het bestuur neemt dan de hele route met de kandidaten door.

Wereldfinale

De wereldfinale van deze culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en is in 1987 gecreëerd door de in 2018 overleden Paul Bocuse. Aankomende wereldfinale vindt plaats in 2025 in Lyon, waar 24 landen vanuit vijf continenten de strijd met elkaar aangaan. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities.

Inschrijven

Wil jij als getalenteerde en ambitieuze chef samen met jou commis Nederland vertegenwoordigen? Schrijf je dan hier in.

Door: Nationale Horecagids