Winnaars van de wildcards voor de Green Chef’s Hat bekend

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Tijdens Gastvrij Rotterdam op 18 september vindt de finale plaats van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, de Green Chef’s Hat. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met We’re Smart, dus kent daarom ook een internationaal tintje, meldt het Gastronomisch Gilde.

Een drietal finalisten was al eerder bekendgemaakt tijdens de Horecava, waar de deelnemers plantaardige gerechten moesten koken voor een vakjury. De winnaars van deze wedstrijd waren Yornie van Dijk (Basiliek), Youri Heimstra (Oan Tafel) en Timoti Jongsma (De Nieuwe Winkel). Daarnaast waren er ook wildcards te winnen. Chefs die op hun eigenzinnige manier bezig zijn met plantaardig koken kunnen in aanmerking komen met de wildcard.

Deze wildcards gingen naar twee chefs: Joran Timmerman van op Oost en Lieven Lootens van Restaurant ’t Aards Paradijs uit België. Op 18 september gaan de vijf chefs de strijd aan om de Green Chef’s Hat tijdens Gastvrij Rotterdam.

Vakjury

De jury bestaat uit de juryvoorzitter Frank Fol van We’re Smart, vergezeld door Albert Kooy (Dutch Cuisine) en Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed). Zij zullen de deelnemers beoordelen op basis van het beoordelingssysteem van Worldchefs. Het Gastronomisch Gilde is hier bij aangesloten.

Frank Fol zegt dat hij blij is dat na zo’n lange tijd verfijnd plantaardig koken steeds populairder wordt en stelt dat het zaadje geplant is met de wedstrijd. Daarnaast is er intentioneel gekozen voor een wedstrijd binnen de Beneluxgrenzen zodat de chefs uit verschillende landen ‘elkaar kunnen inspireren en versterken’.

Door: Nationale Horecagids