Stadsoase De Achtertuin vestigt op NYMA-terrein in Nijmegen na crowdfunding

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Drie jaar lang heeft De Achtertuin gepionierd als biertuin, maar nu vestigt de stadoase zich definitief op het NYMA-terrein in Nijmegen. Daarnaast breidt het uit met een binnenruimte van 400 vierkante meter. Via CrowdAboutNow is een crowdfundingsactie opgezet om deze verhuizing te kunnen realiseren. Er is binnen drie weken meer dan 150.000 euro opgehaald. Het doel van de onderneming is 300.000 euro, waarmee zij de verbouwing van het pand en de vernieuwing van de binnenruimte kunnen realiseren. Dat meldt RN7.

Medio 2020, midden in de coronapandemie, startten initiatiefnemers Diede van Oosterbeek, Brent Roozendaal en Tinus Weijkamp biertuin De Achtertuin. Deze ondernemers zijn ook bekend van het muziekfestival Drift. Het terras van De Achtertuin werd al snel één van de populairste terrassen van Nijmegen.

Uitbreiding binnenruimte

De Achtertuin was genoodzaakt om te verhuizen naar een andere locatie vanwege bouwwerkzaamheden op het NYMA-terrein. In eerste instantie zou de biertuin tijdelijk moeten verhuizen, maar zij hebben nu ook de mogelijkheid om zich permanent op de nieuwe plek te vestigen. Daar hebben ze ook meer ruimte met de binnenruimte van 400 vierkante meter.

Crowdfunding

De uitbreiding van De Achtertuin is niet goedkoop. De kosten zullen rond de 700.000 euro bedragen. Om een deel van de financiering rond te laten komen, hebben de initiatiefnemers een crowdfundingsactie gestart. Hiermee willen zij minimaal 150.000 euro ophalen. De rest willen zij bij de bank lenen. Weijkamp: “We vinden het ontzettend tof om onze plannen te realiseren, samen met onze betrokken achterban en onze vaste gasten.”

Door: Nationale Horecagids