Vijf brouwerijen maken samen biertje ter ere van 800-jarige bestaan Hanzeverbond

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
Dit jaar is het Hanzejaar van de Hanzesteden. Het verbond bestaat 800 jaar en om dit te vieren hebben vijf brouwerijen uit verschillende Hanzesteden een nieuw biertje gemaakt. Axes Castellum uit Zwolle, Brouwerij De Snor uit Arnhem, Brouwerij De Wereld uit Kampen, Chamavan uit Zutphen en DAVO Bieren uit Deventer hebben de handen ineen geslagen om de Kontor Tripel te ontwikkelen. Dat meldt Brouwerij De Snor op Facebook.

De Kontor is een biertje dat is ontwikkeld door het Hanzeverbond, een samenwerking tussen vijf brouwerijen uit verschillende Hanzesteden. De naam komt van de Handelskantoren, of Kontors, die in de handelssteden stonden. Daar konden handelaren goederen uitwisselen en verkopen. Het bier is een eerbetoon aan deze geschiedenis.

Tripel

De Kontor Tripel is een makkelijk drinkbaar bier van hoge gisting. Het heeft een alcoholpercentage van 7,8 procent. De smaken zijn kruidig met tonen van sinaasappel en koriander. Het biertje zal medio mei beschikbaar zijn in een van de brouwerijen, lokale horecagelegenheden, slijterijen en delicatessenwinkels.

Door: Nationale Horecagids