World Alcohol-Free Awards was een succes

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Eerder deze maand werden honderden alcoholvrije producten zoals wijnen, sterke dranken en bieren getest en beoordeeld tijdens de World Alcohol-Free Awards. Juryleden van over de hele wereld kwamen hier bijeen om de allereerste internationale drankwedstrijd te beoordelen. Het evenement richt zich uitsluitend op producten met een alcoholpercentage van 0,5 procent of minder, meldt de RestaurantKrant.

In totaal waren er 400 inzendingen uit 20 landen. 28 vooraanstaande wijnproevers vanuit Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk bijeen om deze te beoordelen.

Naast de bekende producten zoals bier en wijn, waren er speciale inzendingen. Shrubs en bitters werden ook beoordeeld door de jury. Die hebben hun uiterste best gedaan om alle ingezonden producten zo goed mogelijk te rangschikken. Uiteindelijk deelde de jury 50 gouden, 61 zilveren en 84 bronzen prijzen uit. 108 producten kregen een eervolle vermelding.

Positieve verrassingen

Mariëlle Timmermans was de Nederlandse vertegenwoordiger in de vakjury. Zij vertelt dat zij erg onder de indruk was van de grote variaties in producten en de kwaliteit hiervan. Zo zijn er veel verschillende categorieën voorbij gekomen ‘met een opmerkelijk aantal positieve verrassingen in smaak en complexiteit’. Ze geeft aan dat ze ernaar uitkijkt om de volgende jaren weer deel uit te maken van het jurypanel van de World Alcohol-Free Awards.

De medailles van de winnaars komen vanaf mei ook op de flessen te staan. De winnaars worden tijdens de London Wine Fair van 15 tot en met 17 mei getoond op de stand van de World Alcohol-Free Awards.

Door: Nationale Horecagids