Gemeente Oss wil ondernemers betrekken bij nieuw terrassen- en horecabeleid Oss

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
De gemeente Oss gaat een nieuw horeca- en terrassenbeleid opstellen. Daarvoor roepen zij ondernemers uit de horeca op mee te denken om tot een werkbaar en gedragen beleid te komen, meldt de KHN.

Om tot een deskundig advies te komen is de hulp van een externe deskundige ingeschakeld, Peter Roumen. Hij gaat het nieuwe horeca- en terrassenbeleid schrijven. De afgelopen tijd heeft Roumen al kennis kunnen maken met de rond horeca betrokken ambtenaren en bestuurders. Ook heeft hij al een eerste kennismaking gehad met CMO (Centrummanagement Oss) en het horecaoverleg. Het doel is om in kaart  te brengen wat de betrokkenen graag terug zien in het beleid.

Gedateerd

Het horecabeleid in Oss is inmiddels gedateerd en toe aan een verandering. De markt verandert en er ontstaan nieuwe ontwikkelingen. Daarom vraagt de gemeente de ondernemers om input te leveren voor het nieuwe beleid.

Daarbij is het belangrijk dat ondernemers uit de hele regio te betrekken en hen de gelegenheid te geven om mee te denken. “Het moet een co-creatie worden, samenwerken aan een passend en actueel beleid.”

Omdat er een grote diversiteit binnen de horecaondernemingen is, heeft de gemeente besloten om niet 1 maar 2 klankbordgroepen te starten: Centrum Oss en Horeca Kernen. De gemeente wil een vertegenwoordiging in de klankbordgroepen die een weerspiegeling is van de soort horeca.

Meedenken

Ondernemers wordt gevraagd input te geven in de breedste zin van het woord. Ondernemers die graag in een klankbordgroep willen, kunnen zich opgeven via horeca@oss.nl. Het plan van de gemeente is om het eerste overleg van de klankbordgroepen in april plaats te laten vinden.

Door: Nationale Horecagids