Inschrijving Dutch Beer Challenge tot 31 maart mogelijk

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Over een paar weken is het weer zover: de Dutch Beer Challenge. Op 19 april gaan Nederlandse brouwerijen met hun bieren de strijd aan in Rotterdam. Alle ruim 900 bierbrouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd om met hun bieren deel te nemen aan de wedstrijd, meldt de RestaurantKrant.

In Nederland is het aantal brouwerijen stabiel op ruim 900 blijven staan. Tijdens de vorige editie deden meer dan 140 brouwerijen mee met in totaal ruim 500 verschillende biertjes. Het is dus een mooie gelegenheid voor brouwers om hun bier te meten met die van hun collega’s.

Vakjury

Op 19 april gaat de vakjury van de wedstrijd bepalen welke biertjes de beste zijn van de wedstrijd. Deze jury bestaat uit onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten. Die gaan een blind taste test doen in verschillende categorieën om zo de winaars te bepalen.

Winnaars bekendgemaakt op 11 mei

Na de wedstrijd gaat de vakjury bepalen welke brouwerijen in de prijzen gaan vallen. De uitslag van de wedstrijd wordt op 11 mei bekendgemaakt. Dat zal gebeuren op de dag dat in Den Haag de Week van het Nederlandse Bier van start gaat. Het programma hiervan wordt later bekend. Wel is zeker dat hier de overall winnaar van de Dutch Beer Challenge.