Plant FWD spreekt op 18 april in Theater Amsterdam over de eiwittransitie

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Op 18 april gaat Plant FWD, een organisatie die zich inzet voor het versnellen van de eiwittransitie, een nieuw event starten in het Theater Amsterdam. Daar kunnen start-ups, producenten, retailers en investeerders met elkaar en Plant FWD in gesprek over oplossingen om een nieuwe balans te vinden in de voedselconsumptie. Initiatiefnemers Maartje Nelissen, Marcel van der Heijden en Tom van Duijn hebben daarom het evenement ‘Supermarkt van Verlangen’ opgezet, meldt Entree Magazine.

De oprichters stellen dat we de afgelopen tientallen jaren steeds meer dierlijke producten zijn gaan eten. Zij zeggen dat op dit moment 60 procent van de eiwitten die worden geconsumeerd uit dierlijke producten komen. “Een verhouding die niet duurzaam en niet meer houdbaar is.” Daarom willen zij in 2030 dat op zijn minst de helft van de eiwitten die wij eten uit plantaardige producten komen.

Om dit onder de aandacht te brengen hebben zij daarom de organisatie in het leven geroepen: Plant FWD. Hiermee willen zij de kennis over duurzaam verbouwen opschalen. De organisatie geeft aan dat boeren in Nederland al op grote schaal gewassen kunnen verbouwen en beschikken over innovatiekracht en technologie om deze doelen te verwezenlijken.

Programma

De eerste sprekers zijn al bevestigd. Dit zijn onder andere journalist en filmmaker Ikenna Azuike, oud-commando Ray Klaassens en bedenker van de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel, Isabel Boerdam. Naast luisteren naar de gastsprekers is er ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met andere bezoekers, stakeholders. Daarnaast is er een ‘Supermarkt van Verlangen’ te vinden op de locatie. Hier worden de nieuwste en innovatieve producten van deelnemende bedrijven getoond. Het evenement is op 18 april in Theater Amsterdam en begint om 9.30 uur. Het duurt tot 17.30 uur met een aansluitende borrel tot 19.00 uur. Tijdens de borrel gaat Vjeze Fur, mede-eigenaar van De Nieuwe Keuken, de ‘grote broodjesshow’ houden.

Door: Nationale Horecagids