Horeca Moerdijk wil meer duidelijkheid over regels bij evenementen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De horeca in Moerdijk vindt dat het hen te lastig wordt gemaakt om evenementen te organiseren. Evenementen kunnen soms niet doorgaan vanwege de vele regels eromheen. Daarom vragen ondernemers via Koninklijke Horeca Nederland om meer duidelijkheid. Dit meldt BN de Stem. 

Op 13 maart aanstaande is er een bijeenkomst in het gemeentehuis waar over de problemen gepraat kan worden. Ook geven de burgemeester, wethouder, politie, brandweer en regiohulpverlening uitleg over vergunning-, subsidie-, en ondersteuningsaanvragen.

Vrijwilligers

De lokale KHN denkt dat dit nuttig kan zijn voor de horeca, maar ook voor verenigingen, dorpsfeesten en de carnavalsvereniging. Volgens KHN-voorzitter Peter van de Wiel zijn de carnavalsoptocht en de havenfeesten vorig jaar ternauwernood doorgegaan, wat ook zijn weergave heeft op de zin en motivatie van vrijwilligers om zich hiervoor in te zetten.

Veiligheid

Het grootste probleem is vaak de veiligheid. Veel gemeenten hebben hun eisen hieromtrent aangescherpt nadat er bij enkele evenementen problemen ontstonden. Er is volgens Van de Wiel geen onbegrip over de beperkte inzet van politie en brandweer, want die kan niet overal bij zijn. “Maar als een paar vrijwilligers een boekwerk van 30 pagina's moeten inleveren, dan ontmoedigt dat.”

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky