Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

De Fam in Den Bosch op zoek naar exploitanten voor opening foodmarkt

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
De Fam in Den Bosch op zoek naar exploitanten voor opening foodmarkt
Onderneemster Stephanie Schulte miste al jaren een goede foodmarkt in de stad Den Bosch. Daarom besloot ze om er zelf één te gaan starten in de populaire wijk Uilenborg. Daar gaat ze in mei van dit jaar de Foodmarkt De Fam openen. Daarvoor is ze nog op zoek naar ondernemers om de panden te exploiteren, zo meldt de Ondernemer. 

Schulte is op dit moment eigenaar van twee restaurants in de stad, Bistro Bon en Carras Bites. Al jaren heeft zij de droom om een foodmarkt te openen. Toen het pand van de fietsenmaker in de Uilenborg vrijkwam, bedacht ze zich geen moment. Ze startte dit project en het was een succes: met een crowdfundingsactie haalde zij meer dan een half miljoen euro op binnen een paar weken. De investeerders, zegt Schulte, staan te poppelen tot de opening van de markt.

Divers aanbod foodmarkt

Het moet een plek worden waar iedereen zich op het gemak voelt. Je kan hier de hele dag door terecht. Start de dag met een ontbijtje of een kop koffie. Mensen kunnen overdag ook komen voor een hapje uit verschillende wereldkeukens.

Het aanbod in de Foodmarkt wordt divers. Er zijn populaire gerechten te bestellen zoals pizza en hamburgers, maar Stephanie wil ook dat liefhebbers van andere keukens hier aan kunnen schuiven. Daarom serveert ze ook sushi en vis, komt er een plek om Mexicaans eten te proeven en moet er een Mediterraanse eetgelegenheid komen. Het staat echter nog niet compleet vast wat het aanbod in De Fam gaat worden. Op dit moment worden de laatste gesprekken gevoerd. Maar De Fam zegt dat iedereen met interesse zich kan melden.

Breed publiek

Stephanie verwacht dat een breed publiek wordt aangetrokken. Overdag komen de ouders met kinderen, later op de dag vriendengroepen en in de avond collega’s en gezinnen. Mensen met een kinderwagen hoeven volgens haar niet bang te zijn: de Foodmarkt is ingericht om voldoende ruimte te bieden voor ouders met hun kinderen.

Eerste foodmarkt Den Bosch

Stephanie is erg verheugd op de komst van De Fam. Ze geeft aan dat het de eerste foodmarkt in de stad is: “Ondanks de vele restaurants die er in Den Bosch zijn, miste ik eigenlijk een plek voor shared-dining met hapjes uit verschillende keukens. Mijn grootste inspiratiebron is Down Town Gourmet Market in Eindhoven.”

Exploitanten gezocht

De deuren van De Fam worden verwacht te openen in mei. Daar biedt de foodmarkt plaats aan zeven ondernemers. De gesprekken zijn inmiddels van gang, maar er zijn nog plekken vrij. Daarom kunnen mensen informatie opvragen of zich aanmelden via de link.

Door: Nationale Horecagids

01 juni '23 (12:22)

Oma's Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers. Dit meldt Stichting Oma's Soep.

31 mei '23 ( 9:55)

Wijnfestival Den Bosch: 200 wijnen, foodtrucks en livemuziek

Aankomend weekend, van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni, kunnen bezoekers weer naar de Bossche Parade trekken voor het Wijnfestifal. De prijzen voor wijn lopen sterk uiteen. Als kennismaking kunnen bezoekers hun glas halfvol laten schenken. De prijs voor een half glaasje kan variëren van 3,25 tot 135 euro voor een glas. Dat meldt Brabants Dagblad.

30 mei '23 (12:17)

Bocuse d’Or organiseert Cookoff vanwege grote aantal aanmeldingen

Om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or wordt een Cookoff georganiseerd. Dit is het gevolg van een enorm aantal aanmeldingen voor de finale en de hoge kwaliteit van de chefs die zich hebben aangemeld. Daarom wordt er een voorronde gehouden. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten en wordt op 19 juni gehouden in De Kookfabriek in Rotterdam, meldt Bocuse d’Or.

30 mei '23 (10:28)

Brouwhuis Brand gaat speciaal biertje brouwen voor Pinkpop

Bierbrouwer Brand heeft in samenwerking met Pinkpop een speciaalbiertje ontwikkeld, speciaal voor het festival. Deze is alleen op Pinkpop verkrijgbaar. Dat meldt 1Limburg.

26 mei '23 ( 7:53)

Nieuw beleid Amsterdam moet evenementen breder en diverser maken

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam komt met nieuw evenementenbeleid. Het moet zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan festivals dat aansluit bij de behoeften van alle Amsterdammers, zo meldt cultuurwethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

25 mei '23 (13:23)

KHN organiseert Gelderse Open Horecadagen om branche weer op de kaart te zetten

De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in Gelderland hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als de branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. Dit meldt KHN.

24 mei '23 (10:02)

SVH en CuliQuiz maken samen grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en CuliQuiz slaan de handen ineen om de culinaire kennis en bekwaamheid van horecastudenten op een 'leuke en baanbrekende' manier te vergroten, meldt SVH.

23 mei '23 (13:24)

Belangstellenden kunnen meedenken over horecabeleid Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen wil de horecavisie en het horecabeleid verder ontwikkelen. Daarvoor schakelen zij de hulp van de bewoners en bezoekers van Enkhuizen in. Om tot een goed beleid te komen vraagt de gemeente wat mensen van het huidige horeca-aanbod vinden en wat er anders mag. In een korte enquête kunnen belangstellenden hun mening delen, die wordt meegenomen in het nieuwe horecabeleid van gemeente Enkhuizen, meldt de gemeente.

23 mei '23 (10:54)

Grote kans terrasjesweer tijdens Pinksterweekend

Na een frisse aanloop deze week verwacht Weeronline een zonnig verloop van het komende pinksterweekend. Hoe warm het precies wordt is nog onzeker, maar er is kans op maxima tot 23 graden in het zuidoosten van het land tijdens eerste pinksterdag zondag.

22 mei '23 (15:09)

ABBA-dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland

De dinnershow Mamma Mia! The Party komt naar Nederland. De ABBA-show is vanaf september 2024 te bezoeken in Rotterdam, kondigt entertainmentbedrijf Just Entertainment maandag aan.