Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Fam in Den Bosch op zoek naar exploitanten voor opening foodmarkt

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De Fam in Den Bosch op zoek naar exploitanten voor opening foodmarkt
Onderneemster Stephanie Schulte miste al jaren een goede foodmarkt in de stad Den Bosch. Daarom besloot ze om er zelf één te gaan starten in de populaire wijk Uilenborg. Daar gaat ze in mei van dit jaar de Foodmarkt De Fam openen. Daarvoor is ze nog op zoek naar ondernemers om de panden te exploiteren, zo meldt de Ondernemer. 

Schulte is op dit moment eigenaar van twee restaurants in de stad, Bistro Bon en Carras Bites. Al jaren heeft zij de droom om een foodmarkt te openen. Toen het pand van de fietsenmaker in de Uilenborg vrijkwam, bedacht ze zich geen moment. Ze startte dit project en het was een succes: met een crowdfundingsactie haalde zij meer dan een half miljoen euro op binnen een paar weken. De investeerders, zegt Schulte, staan te poppelen tot de opening van de markt.

Divers aanbod foodmarkt

Het moet een plek worden waar iedereen zich op het gemak voelt. Je kan hier de hele dag door terecht. Start de dag met een ontbijtje of een kop koffie. Mensen kunnen overdag ook komen voor een hapje uit verschillende wereldkeukens.

Het aanbod in de Foodmarkt wordt divers. Er zijn populaire gerechten te bestellen zoals pizza en hamburgers, maar Stephanie wil ook dat liefhebbers van andere keukens hier aan kunnen schuiven. Daarom serveert ze ook sushi en vis, komt er een plek om Mexicaans eten te proeven en moet er een Mediterraanse eetgelegenheid komen. Het staat echter nog niet compleet vast wat het aanbod in De Fam gaat worden. Op dit moment worden de laatste gesprekken gevoerd. Maar De Fam zegt dat iedereen met interesse zich kan melden.

Breed publiek

Stephanie verwacht dat een breed publiek wordt aangetrokken. Overdag komen de ouders met kinderen, later op de dag vriendengroepen en in de avond collega’s en gezinnen. Mensen met een kinderwagen hoeven volgens haar niet bang te zijn: de Foodmarkt is ingericht om voldoende ruimte te bieden voor ouders met hun kinderen.

Eerste foodmarkt Den Bosch

Stephanie is erg verheugd op de komst van De Fam. Ze geeft aan dat het de eerste foodmarkt in de stad is: “Ondanks de vele restaurants die er in Den Bosch zijn, miste ik eigenlijk een plek voor shared-dining met hapjes uit verschillende keukens. Mijn grootste inspiratiebron is Down Town Gourmet Market in Eindhoven.”

Exploitanten gezocht

De deuren van De Fam worden verwacht te openen in mei. Daar biedt de foodmarkt plaats aan zeven ondernemers. De gesprekken zijn inmiddels van gang, maar er zijn nog plekken vrij. Daarom kunnen mensen informatie opvragen of zich aanmelden via de link.

Door: Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.