Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Fam is de eerste Foodmarkt in Den Bosch, mét ruimte voor horecaondernemingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
De Fam is de eerste Foodmarkt in Den Bosch, mét ruimte voor horecaondernemingen
In het voorjaar gaat de eerste Foodmarkt zijn deuren openen in Den Bosch: De Fam. Deze is straks te vinden aan de Korenbrugstraat in de binnenstad. Hier moeten bezoekers gerechten vanuit alle hoeken en gaten van de wereld kunnen proeven. Een ander bijkomend voordeel: er is nog ruimte voor enthousiaste horecaondernemers om hun bedrijf in de Foodmarkt te vestigen. Dit meldt de Restaurant Krant.

Er was nog geen foodmarkt in Den Bosch, maar daar was wel behoefte aan. Dat wist ondernemer en bedenker van De Fam, Stephanie Schulte, ook. Zij heeft al langer horecaondernemingen (Bistro Bon en Grand Café Carras) in de stad en kent deze als haar linker broekzak. Voor dit nieuwe concept startte ze vorig jaar een crowdfundingsactie zodat de foodmarkt kon openen. Het streefbedrag van meer dan een halve ton was binnen no-time ingezameld.

Nieuwe foodconcepten

In de Foodmarkt is nog plaats voor zeven ondernemers die een nieuwe zaak willen beginnen of een nieuwe vestiging van hun onderneming willen openen. Voor een relatief kleine investering kan dit al gerealiseerd worden. Er zitten voordelen aan. De Foodmarkt genereert aandacht, verzorgt de marketing, het is een kans om het netwerk te vergroten of creëren en de mogelijkheid om een stand te delen. De eigenaresse roept ondernemingen op om zich aan te melden.

Hotspot voor eten en drinken

De Foodmarkt is bedoeld voor mensen die een dag in de stad hebben rondgedwaald en graag willen zitten voor eten en drinken. Dat kan bijvoorbeeld in de groene oase, waar het gevuld is met tafeltjes en stoelen met plaats voor 200 mensen. Mensen die liever buiten zitten kunnen plaatsnemen op het terras. Het wordt bezoekers gestimuleerd om van zoveel mogelijk verschillende keukens te proeven. Die kunnen gasten bestellen van de menukaart bestellen. Op deze manier ontstaat het shared dining concept waar Schulte graag naartoe wil werken.

Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (11:38)

Noodgedwongen valt het doek voor Wierdens restaurant Anno 1987

Het Twentse restaurant Anno 1987 in Wierden moet stoppen. Vanaf 1 augustus is het niet meer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het restaurant in het zalencentrum, dat voorheen Het Anker heette. Uitbater Richard Nijkamp zegt dat hij het hoofd niet langer boven water kan houden. Volgens hem is het tegenslag na tegenslag, meldt Tubantia.

19 juni '23 (10:59)

Dennis Huwaë van Restaurant Daalder start streetfoodconcept

Bezoekers van het restaurant Daalder (een ster) aan de Postjesweg in Amsterdam kunnen daar vanaf nu ook op het terras neerstrijken voor een nieuw concept: Daalder Streetfood. Dennis Huwaë van Daalders en het keukenteam serveren op een creatieve manier streetfood, meldt Entree Magazine.

19 juni '23 ( 9:37)

Burgemeester stelt bedreigde horecaondernemers Utrecht gerust

Utrechtse horecaondernemers die een bedreiging hebben ontvangen, zijn door de burgemeester Dijkstra benaderd met de boodschap dat zij niet hoeven te vrezen voor deze intimidaties. Vorige week dreigde een anonieme afperser dat zaken gesloten zouden worden als die niet 3200 euro aan Bitcoins aan de persoon zouden betalen. Dat meldt het AD.

19 juni '23 ( 8:57)

CBS: recordaantal nieuwe vacatures in Nederland, vooral in horeca en handel

In Nederland waren er vorig jaar 1,6 miljoen nieuwe vacatures. He gaat om het hoogste aantal sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1997 begon met dit te meten. Het illustreert dat de roep om nieuwe personeel bij veel bedrijven ontzettend groot is.

16 juni '23 (13:45)

Restaurant Rozey in Delft sluit deuren, pand krijgt nieuwe invulling

Terwijl je door de Zocherweg in Delft loopt, zie je de gesloten deuren van restaurant Rozey. In eerste instantie zou het gaan om een verbouwing, maar dat blijkt anders te zitten. Rozey sluit namelijk permanent. Er is daarentegen wel goed nieuws: er komt een nieuw restaurant voor in de plek. Dat meldt het AD.

16 juni '23 (12:10)

Dit restaurant wacht al jaren op terras

Restaurant Het Weeshuys in Zwolle heeft al jaren geen terras. Niet omdat zij daar zelf voor kiezen, maar omdat hun terrasvergunning maar niet komt. Inmiddels is het restaurant al twee jaar aan het wachten op toestemming. Wel is er goed nieuws: de herinrichting van de Kop van Assendorp biedt straks meer ruimte. Al is die herinrichting wel al enkele keren uitgesteld. Dat meldt de Ondernemer.

15 juni '23 (18:08)

Restaurant in Utrecht gesloten na vondst explosief

UTRECHT (ANP) - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft een pand aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok voor dertig dagen gesloten na de vondst van een explosief. Het incident is een "ernstige aantasting van de openbare orde en veiligheid" en er zou ook kans zijn op herhaling, staat in een bericht van de gemeente Utrecht.

15 juni '23 ( 8:17)

Sharon de Miranda is Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

Het netwerk Flevolandse Zakenvrouwen heeft chef-kok Sharon de Miranda de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 overhandigd voor haar werk als manager in inspiratierestaurant Food Forum. De jury geeft aan dat De Miranda met haar passie voor voedsel, Flevoland (inter)nationaal op de kaart zet. Dit meldt de provincie Flevoland. 

15 juni '23 ( 7:58)

Provincie onderzoekt vitaliteit Friese restaurants

Hoe blijft het horeca-aanbod voor inwoners van Fryslân en toeristen aantrekkelijk? De provincie Fryslân laat de huidige marktpositie van Friese restaurants onderzoeken om inzicht te krijgen in de vitaliteit en ontwikkelkansen van de restaurantsector. Het onderzoek is onderdeel van het provinciale programma Gastvrij Fryslân 2028, waarin gewerkt wordt aan een vitale en duurzame gastvrijheidssector. Dit meldt de provincie Friesland.

14 juni '23 (10:35)

Kleinzoon en opa maken restaurantgids voor Drenthe

Er zijn absoluut mooie plekjes in Drenthe om een goed hapje te eten. Maar waar zitten die precies? Dat zoekt Nino Bouwers uit Oosterhesselen voor jou uit. Hij maakt een restaurantgids ‘Smaken van Drenthe’. Voor de foto’s gaat hij met samen met zijn opa op pad. Dat meldt RTV Drenthe