Festival TREK gaat langs acht stadsparken tijdens het festivalseizoen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Tijdens het festivalseizoen gaat Festival TREK neerstrijken in acht stadsparken. Het gaat om parken in Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Nijmegen, Tilburg, Amsterdam, Den Bosch en Den Haag. De parken worden een weekend lang omgetoverd tot een Bourgondisch dorp met foodtrucks en diverse bars. Zo staan er op het festivalterrein een Gemeentehuis, theatertent en verschillende kermisklassiekers. Daarnaast kunnen bezoekers acts en optredens van theatermakers zien, kunst en regionale muzikanten. Het festival trekt door het land van donderdag 11 mei tot en met zondag 10 september. TREK is gratis te bezoeken, zo meldt het festival in een persbericht.

Deze editie zijn een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan het festival. Zo kunnen bezoekers nu de ‘Sangria & Bubbels Bar’ bezoeken. Daar kan je verschillende soorten Sangria en bruisende mousserende wijnen proberen in combinatie met oesters of een Spaans hapje. Daarnaast is er in de stadparken een wijnterras, Biergarten en een cocktailbar aanwezig.

Foodtrucks

Festival TREK stelt dat zij een strenge selectie hebben voor de foodtrucks die op het festival staan. Er wordt rekening gehouden met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een gevarieerd aanbod. TREK wil daarnaast voldoende keuze voor vegetariërs en veganisten. Bezoekers kunnen onder andere kiezen uit gerechten zoals poké bowls, festivalburgers of pizza.

Festival TREK

Festival TREK is een combinatie van cultuur en lekker eten en drinken. Het geeft kleine kunstenaars en muzikanten een podium en is gratis toegankelijk. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van 2,95 euro voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival glas, waarna het bij iedere volgende bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’, schoon exemplaar. Voor meer informatie kun je naar www.festivfal-trek.nl.

Door: Nationale Horecagids