Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg ontvangt positieve reacties

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Volgend jaar wordt op 29, 30 en 31 januari een nieuwe horecavakbeurs in Hardenberg georganiseerd. Beursorganisator Easyfairs kondigde dit vorige maand aan. De organisatie heeft tot dusver veel positieve reacties ontvangen van zowel leveranciers als horecaondernemers. Een veelgehoorde opmerking is dat het ‘een aanwinst is voor de regio’. Dit meldt de RestaurantKrant.

Tientallen exposanten hebben zich al gemeld om volgend jaar te mogen exposeren op de vakbeurs in Hardenberg. Horecaondernemers zitten in een drukke periode en daarom wordt de aankondiging van een vakbeurs ‘in de achtertuin’ een zeer welkome bij de ondernemers van de lokale horeca. Wieke Oostenenk, adviseur van de Horeca Vakbeurs, geeft aan dat leveranciers merken dat zij weinig spreken met ondernemers uit het oosten van het land. Daarentegen zien die volgens haar wel de potentie van deze ondernemers.

Daarnaast kampen ondernemers met dezelfde problemen waar meer horecazaken moeite mee hebben. Zo is het ook voor hen lastig om gekwalificeerd personeel te vinden en zijn de stijgende inkoopprijzen een uitdaging. Daarom is de Horeca Vakbeurs een goede toevoeging van het vakbeursaanbod. Op dit moment hebben onder andere Koppert Cress, Heisterkamp Dranken en ‘Njoy Softijs zich gemeld om te exposeren tijdens de beurs. Binnenkort zal de Vakbeurs de volledige deelnemerslijst delen.

Informatie en inspiratie

De vakbeurs richt zich op een volledige beleving waarvoor iedere horecaprofessional wordt uitgenodigd om tijdens de beurs de nieuwste trends en ontwikkelingen te ervaren. Daarbij leggen zij de focus op het midden- en hoge segment in de horeca. Met een bezoek aan de beurs worden ondernemers uit de horeca geïnformeerd en geïnspireerd met nieuwe smaken, maar ook nieuwe technologieën.

Toegankelijk

De Horeca Vakbeurs wil toegankelijk zijn voor bezoekers. Zo zijn er een all-in mogelijkheden voor exposanten met bijvoorbeeld een standhoudersrestaurant. Daarnaast is de beurshal goed bereikbaar en kan men gratis parkeren op de parkeerplaats. Ruth Zweers, adviseur van de Horeca Vakbeurs, roept bedrijven daarom op om contact op te nemen met de vakbeurs om de mogelijkheden te bespreken.

Door: Nationale Horecagids