Michelin kondigt datum jaarlijkse sterrenceremonie aan

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Elk jaar worden de nieuwe toevoegingen van de Michelin Gids aangekondigd tijdens de sterrenceremonie. De gids heeft bekendgemaakt dat zij net als voorgaande jaren het evenement organiseren in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De bijeenkomst gaat plaatsvinden op 24 april, zo meldt de Michelin Gids.

In de gids worden alle restaurants opgenomen die door Michelin zijn beoordeeld. Tijdens de ceremonie worden die officieel ingewijd. Tijdens de uitreiking worden alle chefs van de betreffende restaurants uitgenodigd, net als diverse collega’s uit de horecasector. De internationaal directeur van de Michelin Gids, Gwendal Poullennec, zegt: “We zijn zeer verheugd om naar jaarlijkse gewoonte alle professionals uit de sector bij elkaar te brengen zodat wij de Nederlandse gastronomie kunnen vieren en om samen de selectie van dit jaar te ontdekken. Een selectie die tot stand is gekomen dankzij het harde werken van onze enthousiaste inspecteurs, die steeds nauwgezet te werk gaan.”

Michelin kondigt aan dat de Gids dit jaar enkel digitaal beschikbaar is via de website. Deze is gratis te bezoeken en in te zien. Daarnaast is de lijst ook te zien op de app van Michelin, voor zowel Android als iOS.

Naast het fysieke evenement in het DeLaMar Theater is de ceremonie ook online te volgen via een livestream op het Youtube kanaal van Michelin.

Door: Nationale Horecagids