Inschrijving negende editie Dutch Beer Challenge geopend

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Op 19 april wordt de negende editie van de Dutch Beer Challenge georganiseerd. Opnieuw zal de wedstrijd voor Nederlandse brouwerijen en hun bieren in Rotterdam georganiseerd worden. De Nederlandse biermakers zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd. De inschrijvingen zijn ondertussen gestart. Dit meldt Dutch Beer Challenge op haar website.

Volgens de organisatie achter de Dutch Beer Challenge is de wedstrijd een mooi moment voor Nederlandse brouwers om zich te meten tegenover andere brouwerijen. Aan de hand van cijfers van www.nederlandsebiercultuur.nl heeft de organisatie geconcludeerd dat het aantal brouwerijen in Nederland het afgelopen jaar stabiel is gebleven op een kleine honderd brouwerijen. De organisatie rekent ook dit jaar weer, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, op een groot aantal ingezonden bieren.

Jury Dutch Beer Challenge

De competitie gaat plaatsvinden op 19 april 2023 in aanwezigheid van Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten. De juryleden gaan de bieren blind proeven in verschillende categorieën met verschillende subcategorieën. Mitra is de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Bekendmaking winnaar

Op 11 mei zullen de winnaars van de wedstrijd bekend worden gemaakt. 11 mei is de datum dat de Week van het Nederlandse Bier in Den Haag wordt geopend. Het definitieve programma hiervan zal later bekend worden gemaakt. Het is echter wel zeker dat dan bekend wordt gemaakt welk bier verkozen is tot ‘Mitra Award Het Beste Bier van Nederland 2023’, de overall winnaar van de Dutch Beer Challenge in 2023.

Door: Nationale Horecagids