Top 3 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022-2023 bekend

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Gisteren heeft de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, de SVH, bekend gemaakt welke leerbedrijven in de top drie van de wedstrijd staan. Dit doet de stichting namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca. In de wedstrijd gaan leerbedrijven de strijd aan voor de titel Beste Horeca Leerbedrijf 2022-2023. De namen: De Hof uit Renswoude, De Werf uit Veere en ’t Voorhuys uit Emmeloord. Dit meldt de Restaurant Krant.

Afgelopen week is de top 10 van beste leerbedrijven bezocht door de vakjury van de wedstrijd. Tijdens het bezoek werd uitvoerig gesproken om een goed beeld te krijgen van het leerbedrijf en de leermeesters. Ook zijn het opleidingsplan en de visie op het opleiden onderzocht. Aan de hand van de resultaten hebben de vakjury en wedstrijdcommissie gisteren bekend gemaakt welke drie bedrijven door gaan naar de finale van de wedstrijd.

Beste drie leerbedrijven

Wat de jury bij De Hof, De Werf en ’t Voorhuys opviel was de persoonlijke en individuele aanpak van de leerbedrijven. Ook de gestructureerde en heldere opleidingsvisie werden gewaardeerd door de jury. Tijdens de nominatieronde zijn de opdrachten door deze bedrijven het beste uitgevoerd.

“De wedstrijd is er om samen met leerbedrijven te blijven werken aan de allerbeste praktijkopleidingen voor nieuwe horecamedewerkers en leerbedrijven te stimuleren zichzelf te blijven verbeteren”, vertelt directeur van SHV en voorzitter van de wedstrijdcommissie Ricardo Eshuis. "Het bezoek aan de top tien heeft ons geleerd dat steeds meer bedrijven zich bewust zijn van hun DNA en het belang dat zij leerlingen werven en selecteren die daarbij passen. Wat ons opviel is dat bij bedrijven waar ambachtelijk wordt gewerkt, ook veel aandacht is voor mensen en leerlingen. Wanneer er een competitieve cultuur heerst vanuit de ambitie het beste product neer te zetten, dan moeten leerlingen daarin mee kunnen. Het is goed te zien dat bij deze bedrijven leerlingen daadwerkelijk iets toevoegen aan het team en zo veel kunnen leren”.

In december worden de leerbedrijven bezocht en beoordeeld door een voltallige wedstrijdcommissie. Tijdens de Horecava zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Door: Nationale Horecagids