Mariëlle Timmermans jurylid World Alcohol-Free Awards

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Eind februari volgend jaar staat de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards georganiseerd in London. De competitie richt zich specifiek op alcoholvrije dranken en wordt gejureerd door experts op het gebied van non-alcoholische versnaperingen. Hier mag Mariëlle Timmermans zich bij aansluiten, meldt Foodclicks.

De alcoholvrije categorie is momenteel sterk in de trek. Daarom worden nu de World Alcohol-Free Awards georganiseerd. Het is een initiatief van Christine Parkinson, alcoholvrije drankexpert, en Chris Losh, drankenjournalist en redacteur. De ambitie van de Awards is om de wereldwijde benchmark te worden voor de beste alcoholvrije dranken.

Enige competitie voor uitsluitend alcoholvrije dranken

The World Alcohol-Free Awards is de enige competitie die zich enkel richt op alcoholvrije dranken. Wel mogen de drankjes maximaal 0,5 procent alcohol bevatten om alsnog deel te mogen nemen. De dranken worden gejureerd in verschillende categoriën die zijn afgestemd op de unieke diversiteit van de alcoholvrije markt. Zo zijn er categoriën voor alcoholvrije sterke dranke of mousserende theeën, maar ook rode wijnen, alcoholvrij bier of ‘mocktails’ (alcoholvrije cocktails).

Het Nederlandse jurylid Timmermans is een gepassioneerde expert op het gebied van alcoholvrije danken. Ze wilde de topklasse van alcoholvrije dranken beschikbaar maken voor een groter publiek. Daarom heeft ze Amavine opgericht. Dit is een online boetiek voor consumenten en horeca waar men alcohol zonder alcohol kan bestellen. “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de positie van alcohol in onze samenleving. Ik pleit niet voor een alcoholverbod, maar ik wil graag dat iedereen geniet, en dat kan ook zonder alcohol”, vertelt ze. Vanuit haar online boetiek heeft ze veel ervaring opgedaan in het proeven van alcoholvrije wijnen, gins en cocktails.

De winnaars van de Awards worden op internationale beurzen getoond aan het grote publiek. Zo worden de winnaars onder andere getoond bij Nablab in Amsterdam en bij de London Wine Fair. De inschrijving is nog open.

Door: Nationale Horecagids