Horecaeigenaren in Doetinchem organiseren opnieuw kerstdiner voor minima

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het is de tweede keer dat de initiatiefnemers Robby Welling en Maarten op de Weegh de handen ineen slaan om het Grootste Kerstdiner te organiseren. Waar er vorig jaar bijna achthonderd mensen aanwezig waren bij het diner, willen ze dit jaar duizend mensen ontvangen. Dit meldt Regio8. 

Op de Weegh, bestuurslid bij de voedselbank en initiatiefnemer van het Grootste Kerstdiner, ziet de rijen steeds langer worden. “Helaas is het nog steeds hard nodig”, zegt hij. “Door alle stijgende prijzen is het misschien nog wel meer nodig dan vorig jaar”. Volgens hun schatting zouden rond de 3500 mensen in Doetinchem aanspraak kunnen doen op een gratis kerstmaaltijd. “Dus die duizend maaltijden zullen zo vergeven zijn”.

Horeca Doetinchem verzorgt diner

Horecaeigenaren in Doetinchem doen dit jaar graag weer mee aan het Grootste Kerstdiner. “De bereidheid van deze restaurants is weer ongekend groot”, vertelt Welling, initiatiefnemer en eigenaar van Stadscafé Simons. Samen maken ze, net als vorig jaar, een driegangenmenu voor het kerstdiner klaar. Deze worden thuis bezorgd.

Duizend maaltijden wordt krap

De initiatiefnemers willen voor dit jaar duizend maaltijden bereiden. Volgens de initiatiefnemers wordt dit spannend, maar niet onmogelijk. Zij krijgen veel hulp van andere partijen: “De bereidheid is er bij de horeca en de andere partners. De vrijwilligers om te helpen bezorgen stromen ook al binnen”. Het enige dat de initiatiefnemers nog nodig hebben zijn donaties: “Vorig jaar was het Naoberschap groot en we gaan er vanuit dat het dit jaar minimaal even groot is”.

Door: Nationale Horecagids