Winnaars van de Entree Awards 2022 bekend

Door Redactie Nationale Horecagids
6 min
Gisteravond was de uitreiking van de Entree Awards 2022. Zoals elk jaar is de uitslag bekend gemaakt in Amsterdam. Bij de uitreiking zijn meerdere prijzen te winnen, zoals Ondernemer van het Jaar, Best Bartender en de 11 beste nieuwe horecazaken. Dit meldt Entree Magazine. 

Tijdens de uitreiking is de Best Bartender verkozen en is ook de Horecaondernemer van het Jaar bepaald. Daarnaast verkoos Entree ook het beste nieuwe hotel. Het betrof twee prijzen; voor hotels met meer dan 50 kamers en hotels met minder dan 50 kamers.

De winnaars worden bepaald door een aantal criteria. Zo moeten de zaken het afgelopen jaar geopend of volledig vernieuwd zijn. Uit alle geopende zaken worden de meest interessante geselecteerd. Daarna wordt bepaald in welke categorie de zaken het beste vallen. Om tot een winnaar te komen hebben de afgelopen twaalf maanden 22 juryleden in totaal 54 horecazaken bezocht. Het bezoek van de jury gebeurde op afspraak, zodat de ondernemingen precies konden laten zien wat zij de afgelopen tijd hebben bewerkstelligd.

Duurzaamheid en goed werkgeverschap

Wat de jury van de Entree Awards opviel is de focus op duurzaamheid en goed werkgeverschap. “De winnaars laten zien dat ondernemers meer aandacht hebben voor goed werkgeverschap, bijvoorbeeld door werknemers mede-eigenaren te laten worden”, zegt Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree. “Opvallend is ook de enorme populariteit van cocktails die we overal terugzagen en de groeiende focus op een duurzame bedrijfsvoering”.

Horecaondernemer van het Jaar

Tijdens de Entree Awards zijn meerdere Horecaondernemers van het Jaar verkozen. Het gaat om zes Utrechtse ondernemers; Sippien Baarsma, Jan Braam, Reinder Braam, Rob Mooiman, Wichert van Rijn en Marco Schreutelkamp zijn verkozen. Samen zijn zij mede-eigenaren van twaalf horecazaken. De vernieuwende ondernemersvorm, het personeel mede-eigenaren maken, vindt de jury inspirerend.

Best Bartender

De Amsterdamse bartender Stefan Sumual van Bar Feijoa in Amsterdam is door de jury verkozen tot Best Bartender 2022. De jury heeft dit besluit onder andere genomen door de gastvrijheid van Sumual. Hij werkte erg netjes en snel. Dat deed hij zonder of met weinig knoeien. Hij had volgens de jury een lekkere en mooie cocktail gemaakt waarbij het thema goed verweven was met zijn verhaal.

Om verkozen te worden moest Stefan een aantal voorrondes overleven in de SkyLounge in Amsterdam. De bartenders werden getest op hun kennis, snelheid, techniek, mixology, gastvrijheid en persoonlijkheid. De overgebleven bartenders gingen door naar een speedtest, mystery box challenge en een persoonlijkheidstest.

Door: Nationale Horecagids