27 Michelinsterren komen bijeen op culinair event van Les Patrons Cuisiniers

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Op zondag 29 januari 2023 organiseert vriendenclub Les Patrons Cuisiniers een culinair event in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Hier gaan 24 sterrenchefs een zesgangenmenu serveren met hun eigen signatuurgerechten, die aan tafel worden bereid. Dit meldt de Restaurant Krant. 

Het is de grootste chef’s table van de wereld. 24 Michelinchefs, met samen 27 sterren, komen in januari bijeen om samen een diner te bereiden en te serveren in de Beurs van Berlage.

Het belang van betrokkenheid

Jef Schuur van restaurant Bij Jef (1 ster) op Texel, is aanwezig bij het evenement. “Het is fantastisch om zoiets groots op te zetten en zo dicht op de gasten te koken. Soms kook ik zelf ook wel een de laatste gang in de keuken. Zo kunnen de gasten de dynamiek en de brigade beleven en zien waar alle ambacht vandaan komt”.

Willem Berendsen van restaurant De Nederlanden (1 ster) is het met Schuur eens. “Iedereen werkt graag transparant om de gasten te betrekken bij het vak. Daarom is deze avond een speciaal moment. Het gebeurt bijna nooit dat je de kans krijgt om aan te schuiven bij een chef’s table met 27 Michelinsterren”.

Genootschap Les Patrons Cuisiniers

Les Patrons Cuisiniers is een gezelschap dat is opgericht in 1991. De negen founders hadden als doel de gastronomie in Nederland naar een hoger niveau te brengen. Inmiddels, drie generaties later, telt het genootschap 24 leden.

Door: Nationale Horecagids