Redactie van DUIC in Utrecht presenteert boek over verdwenen horeca in stad

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het boek Verdwenen Horeca in Utrecht is vanaf vrijdag 2 december op te halen bij de nieuwe redactie van DUIC in het centrum van de stad. Op die datum is ook de boeklancering. Dit meldt DUIC. 

Voor het boek werd een crowdfundingsactie opgezet, welke in november werd afgerond. Het streven was om 17.500 euro op te halen en dit werd met een uiteindelijke opbrengst van 19.499 euro ruimschoots gehaald. Op 2 december wordt het boek feestelijk gelanceerd. Dit wordt gedaan op Achter Clarenburg, op de nieuwe redactie van DUIC. Tijdens de crowdfunding hadden mensen de optie meer geld te doneren en hierbij aanwezig te zijn. Deze personen krijgen voor aanvang nog een uitnodiging.

In het boek ‘Verdwenen horeca in Utrecht’ zijn de stukken gebundeld, aangevuld met extra afbeeldingen zoals menukaarten en reclames. Arjan den Boer beschrijft aan de hand van historische bronnen zoals krantenberichten de geschiedenis van 25 bekende zaken, met speciale aandacht voor het gebouw en het interieur. Ton van den Berg voegt daar 25 verhalen aan toe. Hij schrijft die verhalen op basis van gesprekken met oud-uitbaters en herinneringen van klanten, die vaak ook nog foto’s hadden.

In het boek worden in totaal vijftig zaken behandeld, met elk een heel eigen verhaal. “Aan bod komen Chinese restaurants, tearooms voor deftige dames, bars met bijzondere namen, cafés waar schrijvers en kunstenaars kwamen, dancings en discotheken, ijssalons, een vegetarisch hotel, een poffertjeskraam en zelfs een ‘foute kroeg’ voor NSB’ers.”

Door: Nationale Horecagids