Gemeente Tilburg past regels horecaondernemers aan voor WK voetbal

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De gemeente Tilburg heeft de regels aangepast voor horecaondernemers tijdens het WK voetbal in november en december, zodat zij de mogelijkheid krijgen om bezoekers op het terras de wedstrijden te kunnen laten volgen. Dit meldt de gemeente Tilburg.

De regels zijn echter alleen van kracht bij wedstrijden van het Nederlands elftal, dus niet bij de wedstrijden van andere landen. Het Nederlands elftal speelt maximaal zeven wedstrijden. De bedoeling is dat de regels gelden vanaf één uur voor aanvang en tot één uur na het laatste fluitsignaal.

Vergunning

Om een (tijdelijke) overkapping te mogen plaatsen tegen het horecapand, is geen vergunning nodig zoals normaal de gang van zaken is. Zolang deze maar geen obstakel vormen voor hulpdiensten en voetgangers. Ook zijn gevelbars toegestaan voor consumptie ter plaatse.

Op het terras moet er geschonken worden in plastic bekers of een duurzaam alternatief voor glas. Daarnaast zijn er ook begrenzingen aan de grootte van het scherm en het volume van het geluid. Wil je weten dat die zijn? Neem dan contact op met het team Vergunningen van de gemeente Tilburg.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer