Bezoekers Mosselfestival missen de oude opzet van Mosseldag

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Drie jaar na de laatste Mosseldag en Mosselrock, vond afgelopen weekend de eerste echte editie van het Mosselfestival in Yerseke plaats. Tot en met 2019  vierde het dorp Mosseldag, waarbij er goedkope mosselen gegeten konden worden en er feest op de braderie en kermis was. Dit jaar ging het niet meer om kraampjes en attracties, maar om podia en muziek. Dit meldt Omroep Zeeland. 

Bezoekers van het festival konden er afgelopen weekend natuurlijk eten en drinken, maar er waren ook genoeg andere activiteiten voor volwassenen en voor kinderen. Een van de bezoekers kwam er met haar dochter en was blij met de portie mosselen, maar beiden misten ze de kraampjes. Ook waren moeder en dochter niet blij met de geschrapte rondvaart over de Oosterschelde. Het stel weet daarom niet of ze volgend jaar weer naar Yerseke komen. “Ik denk dat het Bruinisse wordt volgende jaar.” Voor nieuwe bezoekers was het festival een groot succes.

Hoge kosten braderie

Toch is er een goede reden waarom er niet meer voor een braderie is gekozen. De kosten waren te hoog en er kwam veel werk bij kijken. Volgens de organisatie was de opzet van Mosseldag niet meer houdbaar, ook omdat er op het gebied van veiligheid extra eisen werden gesteld die extra geld kostten.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky