Horeca Nijmegen woedend: feestvierders nemen massaal eigen drank mee

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het bier in de supermarkt is goedkoper dan aan de bar, daarom nemen feestvierders tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten massaal hun eigen drank mee. Tot woede van horecaondernemers. Dit meldt Gelderlander.

Drie studenten geven aan dat het fijn is om al aangeschoten naar de feesten te gaan, zodat zij daar minder geld hoeven uit te geven aan drank. De drank op de feestpleinen is volgens de studenten namelijk onbetaalbaar.

Sixpack voor zeven euro

Eigenaren van de tijdelijke drankenwinkel De Prince verkopen sixpacks bier voor zeven euro, terwijl voor dat geld twee biertjes gekocht kunnen worden in de stad. De studenten geven aan dat het niet zo is dat zij helemaal niets meer zullen kopen aan de bar, maar wel minder.

Oneerlijk

Ramblasorganisator Selmar de Roo schat in dat zeker dertig procent dat doet. Het voelt volgens De Roo oneerlijk dat alle supermarkten nu volop koelingen bij hebben gezet om gekoelde drank te kunnen verkopen. De organisator vindt dat zij profiteren van alle investeringen die de horeca in Nijmegen in de feesten doet.

Wel de lusten, niet de lasten

De frustratie is overal in de stad te horen. De supermarkten doen aan broodroof. Zij hebben op deze manier wel de lusten van de Vierdaagsefeesten, maar niet de lasten.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer