Zwarte Cross: campagne tegen ongewenst gedrag deels geslaagd

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De campagne van de Zwarte Cross tegen ongewenst gedrag is "deels geslaagd". Dat laat het festival maandag weten. De organisatie riep "hufters" eerder deze maand op om thuis te blijven en vroeg bezoekers om vrienden aan te spreken "in het geval van baldadig of lomp gedrag".

Maar, zegt de organisatie maandag in een terugblik op het festival, "net als voorgaande edities was er toch weer een groep bezoekers die het nodig vond om, met name op zondagavond, in mastkokers te klimmen, meubilair te slopen en zich lomp en baldadig te gedragen".

Hufters blijf thuis

Het festival is voornemens om de campagne tegen dit soort wangedrag tijdens het festival voort te zetten. "De organisatie zal de boodschap 'Hufters blijf thuis!' namens Tante Rikie" blijven verspreiden".

De Zwarte Cross vond van 14 tot en met 17 juli plaats, nadat het festival twee jaar op rij niet was doorgegaan vanwege de coronamaatregelen. In de eerdere oproep tegen wangedrag riep ook Tante Rikie, de directrice die deze editie afzwaaide, mensen op zich te gedragen. "Dat zou ik echt een mooi afscheidscadeau vinden".

Door: ANP