Festivalgangers moeten bekers terugbrengen om een nieuw drankje te halen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Wie binnenkort naar een festival gaat, moet een gebruikte beker eerst inleveren om een nieuw drankje te kunnen kopen. Vrijwel alle grote festivals gaan de aankomende tijd stoppen met het gebruiken van wegwerpbekers. Dit meldt NOS.

De bedoeling is dat de bekers aan het einde van het festival ofwel afgewassen worden en daarna opnieuw gebruikt of naar een recyclingfabriek worden gebracht. Deze manier is dit jaar al vier keer uitgeprobeerd door de grootste festivalorganisator van Nederland. Afgelopen weekend liep de laatste proef af op het driedaagse hiphop-festival Woo Hah! in Hilvarenbeek.

Volgens Ruud Lemmen, directeur van de grootste festivalorganisator Mojo, scheelt het enorm voor de schoonmaak. Normaal gesproken liggen er zo’n 100.000 bekers op de grond die allemaal opgeruimd moeten worden. Nu is het zo dat de bekers in een perscontainer terecht komen, nadat ze ingezameld zijn. De container wordt vervolgens opgehaald.

Ergernis bij bezoekers

Dat sommige bezoekers het vervelend vinden om hun beker te moeten vasthouden en later terug te moeten brengen naar de bar, maakt Lemmen niet uit. Het is immers een kleine moeite voor een betere wereld, aldus de directeur.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer