Duizenden deelnemers bij Rotterdamse Pride March, zonder incidenten

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Ruim vijfduizend mensen hebben zaterdag in Rotterdam meegelopen in de Pride March om op te komen voor de emancipatie van de lhbti-gemeenschap, meldt organisator Stichting Roze Zaterdagen. De optocht, die volgens de politie zonder incidenten verliep, is een van de belangrijkste onderdelen van Roze Zaterdag.

De Pride March vertrok vanaf het Willemsplein. Voorop liepen enkele Feyenoordsupporters met een spandoek in de kleuren van de Rotterdamse vlag en met de tekst "Hand in hand voor een veilige stad". Achter hen droegen mensen een vele meters lange regenboogvlag door de straten.

Optredens

Ook waren er gedurende de hele dag optredens. Zo was er een optreden van Duncan Laurence op de Coolsingel. 's Avonds waren er optredens van onder anderen S10 en Doppelgang & Willie Wartaal.

Roze Zaterdag

Roze Zaterdag is dit jaar ook de aftrap van de Rotterdam Pride-week. De hele week zijn er in de stad lezingen, gesprekken en feestjes die in het teken staan van de Pride. Volgend jaar is de organisatie van Roze Zaterdag in handen van de gemeente Goes.

Door: ANP