Horecaondernemers in gemeente Utrecht met terugwerkende kracht gesteund

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Horecaondernemers in de gemeente Utrecht worden opnieuw gesteund, omdat zij de afgelopen twee jaar getroffen zijn door de coronapandemie. Er wordt gesproken over een bedrag van 500.000 euro. Dit meldt DUIC.

Klaas Verschuure, wethouder economische zaken, geeft aan dat de ondernemers in de branche hard geraakt zijn door de maatregelen. Velen zijn hun personeel kwijtgeraakt. Een nieuw team maken is al uitdagend genoeg, daarom wil de gemeente de tarieven verlagen.

Besparing

De kosten voor vergunningen worden door het besluit verlaagd. In 2022 betalen horecaondernemers geen geld voor de eerste acht leidinggevenden die zij bijschrijven. Hiermee bespaart de groep tot 1.318 euro aan kosten.

Daarnaast zijn de evenementenvergunningen binnen de gemeente Utrecht ook verlaagd met maar liefst 50 procent. Dit levert, afhankelijk van de vergunning, een besparing van maximaal 2.714 euro op.

Terugwerkende kracht

De regeling geldt voor dit hele jaar en gaat met terugwerkende kracht in. Als ondernemers al een vergunning hebben aangevraagd, dan krijgen zij het bedrag dat zij teveel hebben betaald vanzelf teruggestort.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer