Horeca in de Schijnwerpers komt in juni naar Gouda en omgeving

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Tijdens ‘Horeca in de Schijnwerpers’ kunnen werkgevers en werknemers elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Het evenement is van 13 tot en met 18 juni in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Dit meldt RTV Krimpenerwaard.

Tijdens de week kunnen stagiaires, potentiële werknemers en mensen die een werkervaringsplek zoeken letterlijk een kijkje in de keuken van een bedrijf nemen. Het evenement is georganiseerd om het personeelstekort in de branche tegen te gaan. Een restauranthouder aan de Markt in Gouda geeft aan in 2 jaar tijd van 25 naar 8 personeelsleden te zijn gegaan.

Feestelijke opening

Maya van Es, projectleider van Horeca in de Schijnwerpers, geeft aan dat er tijdens de feestelijke opening op de Markt in Gouda op 13 juni verschillende demonstraties en workshops worden georganiseerd. Zo is er een wijnproeverij en kunnen bezoekers koffie bereiden als een echte barista. Daarnaast kunnen bezoekers ook alles leren over verschillende biersoorten tijdens een bierworkshop. Op de Markt worden ook speeddatesessies georganiseerd voor ondernemers en werkzoekenden.

BinnenKijken bij Bedrijven

Horeca in de Schijnwerpers is een onderdeel van BinnenKijken bij Bedrijven. Het laatstgenoemde wordt door WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland georganiseerd. Het bedrijf stimuleert werkgevers om op een aantrekkelijke manier te ondernemen zodat er meer mensen in de arbeidsmarktregio aan een baan geholpen kunnen worden. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer