Kermis ver van horeca vanwege veiligheid in Brabant

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
In de Brabantse gemeente Blader wil de gemeente voortaan kermissen buiten het centrum van de dorpen organiseren, ver van de horeca vandaan. Er wordt op deze manier gerekend op minder incidenten, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd. Dit meldt Omroep Brabant.

De verandering wordt voor het eerst doorgevoerd in Hapert tijdens de komende editie. De kermissen in Bladel en Casteren waren de afgelopen twee jaar al verplaatst naar een plek buiten het centrum. Volgens de gemeente leverde dit positieve ervaringen op, daarom worden de komende twee edities van de kermis in Hapert ook gescheiden van de horeca. Als proef.

Ontevredenheid inwoners

De inwoners van Hapert zijn niet te spreken over deze verandering. Op social media is geen enkele positieve reactie te lezen. De inwoners kunnen zich niet voorstellen dat het gezelliger is als de kermis buiten het centrum staat. Daarnaast stelt een inwoner van het dorp dat het weer een klap in het gezicht is voor de Bladelse horeca die het de laatste jaren al flink voor de kiezen heeft gehad.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer