Restaurant Tribeca grootste stijging nieuwskomers Gault&Millau Awards 2022

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Gisteren werden de winnaars van de Gault&Millau Awards 2022 bekendgemaakt in TivoliVredenburg in Utrecht. In totaal mochten zestien winnaars een prijs mee naar huis nemen. Restaurant Tribeca had een van de grootste stijgingen onder de nieuwkomers. Dit melden Gault&Millau en Entree Magazine. 

Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar brengt ook in Nederland een restaurantgids uit. Daarnaast reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit in categorieën zoals ‘Jonge topchef van het jaar’ en ‘Ontdekking van het jaar’. Dit jaar kon Syrco Bakker van restaurant Pure C in Cadzand (Zeeland) de prijs ‘Chef van het jaar' in ontvangst nemen.

Mildere beoordeling

Voorafgaand aan de awards zei Godfried van der Lugt, directeur van Gault&Millau, tegen Entree dat zijn de inspecteurs dit jaar milder geweest. “Niemand zit te wachten op negatieve beoordelingen als je probeert te overleven. We hebben de omstandigheden dus zeker laten meewerken. Het is noemenswaardig hoe flexibel en creatief de meeste ondernemers zijn omgegaan met alle beperkingen. We zijn weer zeer onder de indruk”, aldus Van der Lugt.

Voor de winnaars van alle categorieën van de Gault&Millau Awards 2022 kun je hier klikken.

Bron: Nationale Horecagids