Evenementensector noemt OMT advies slecht voor vertrouwen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De onrust die in de samenleving is ontstaan na het uitlekken van het OMT-advies over een mogelijke nieuwe lockdown is slecht voor het vertrouwen, zegt de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) in een reactie aan het ANP. Liever wil de brancheorganisatie voor professionals in de publieksevenementenbranche niet te veel vooruitlopen op wat het kabinet gaat doen met het advies van het OMT.

Wel wil de organisatie kwijt dat alleen al de onrust die na het lekken van dergelijk nieuws ontstaat, slecht is voor het vertrouwen in de sector. "Voor het vertrouwen van ticketkopers in evenementen die wel of geen doorgang vinden. En ook is het slecht voor al die ondernemers die steeds maar weer hun stinkende best doen om mooie evenementen te organiseren. Het maakt ons boos en verdrietig", zegt Willem Westermann, de uitvoerend secretaris van VVEM. De organisatie houdt er vertrouwen in dat het kabinet kijkt naar wat de juiste maatregelen zijn.

Korte lockdown

Een goed ingevoerde bron liet donderdag weten dat het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet adviseert om een korte lockdown in te voeren om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan. De NOS meldde eerder dat het OMT een lockdown van zo'n twee weken aanraadt. Bioscopen en theaters zouden in deze periode dicht moeten.

Door: ANP