Drielandenpuntshow Coen en Sander wordt 'gezellige braderie'

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
Sander Lantinga verwacht dat de Drielandenpuntshow van donderdagmiddag wel iets weg gaat hebben van een "gezellige braderie". "Het Drielandenpunt hoort net zo bij Nederland als kaas en klompen", aldus de Radio 538-dj. "Ik denk dat het wel druk gaat zijn met bezoekers en dat het vooral heel gezellig gaat zijn, een beetje zoals een braderie."

Lantinga bekent aan BuzzE dat hij overigens nog nooit op het Drielandenpunt is geweest. "Ja erg hè. In mijn jonge jaren heb ik wel een tienertour gedaan, maar ik ben nog nooit in Vaals geweest." Wel reisde de toen vijftienjarige Sander eens met zijn vrienden naar Valkenburg en naar Maastricht om de Nike Air-schoenen van zijn dromen te kopen - want die hadden ze daar - maar het grenspunt op de Vaalserberg sloeg hij over bij zijn uitje naar de zuidelijke provincie.

Lantinga en zijn collega Coen Swijnenberg zenden De Coen en Sander-show live uit vanaf een draaiend podium midden op het hoogste punt van Nederland. "We zitten er echt bovenop, die paal is het centrale middelpunt. En elk uur draaien we door naar een ander land. Elk uur is dus losstaand en klinkt anders, met Duitse en Belgische jingles, muziek en nieuws."

Internationaal

In Duitsland krijgen ze oud-voetballer Simon Cziommer en Marcelino Wunderlich (het 'Duitse' alter ego van Ruben Nicolai) op bezoek. België wordt vertegenwoordigd door de dames van K3. Als Nederlander is een artiest met een toepasselijke naam gekozen: zanger Frans Duijts. Het is volgens Lantinga de eerste keer in de radiogeschiedenis dat er op deze internationale manier een uitzending wordt gemaakt. Het programma wordt donderdag ook live uitgezonden via lokale radiostations in België en Duitsland.

De Drielandenpuntshow is de zesde uit de reeks van bucketlist-uitzendingen van Coen en Sander. Eerder maakten ze al shows vanuit onder meer een luchtballon, de set van Goede tijden, slechte tijden, op Schiphol en op de middenstip van de Johan Cruijff ArenA. Hoewel de dj’s al jaren samenwerken, zitten ze bij het bedenken van hun bucketlist niet altijd op één lijn.

"Een bucketlist is soms net dat extra zetje om je dromen waar te maken. Maar het moet natuurlijk geen boodschappenlijstje worden, je moet er wel over kunnen fantaseren. Het heeft ook wel met onze persoonlijke hobby’s te maken. Coen is van de luchtvaart, die luchtballonuitzending kwam dan ook meer uit zijn koker. Maar we zouden bijvoorbeeld wel allebei een uitzending tijdens een maanwandeling willen maken. Zolang het maar ludiek is. Maar bij een concert van Céline Dion lijkt me helemaal niks."

Door: ANP