André Kuipers vlagt parade Elfwegentocht af

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
DRACHTEN - Astronaut en ambassadeur van de aarde André Kuipers hanteert op zaterdag 14 juli in Drachten de startvlag voor de slotparade van de Elfwegentocht.

Een bonte stoet van allerlei voer- en vaartuigen gaat in de parade zonder het gebruik van fossiele brandstoffen van Drachten naar Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa. Voorafgaand aan de parade vertelt André Kuipers aan 600 ondernemers en genodigden tijdens een ontbijtsymposium hoe hij vanuit de ruimte heeft kunnen zien hoe kwetsbaar de planeet is en wat de grootste bedreigingen zijn.

In november staat Kuipers drie keer in de Ziggo Dome met een eigen show, waarin hij het publiek meeneemt op een ruimtevlucht in de toekomst. Hij wil vooral aandacht besteden aan de kwetsbaarheid van onze planeet die met ontbossing en opwarming onder druk staat. "Ik wil tonen wat de ruimte voor onze planeet te bieden heeft en verwacht dat de ruimte in de toekomst gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het winnen van grondstoffen", aldus de astronaut.