A Balladeer geeft concert op VOC-schip

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
LELYSTAD - Zanger Marinus de Goederen gaat komend najaar een concert geven op het VOC-schip Batavia. Het bijzondere optreden in de kajuit van het schip dat in Lelystad ligt, vindt plaats op 28 september. Het concert maakt deel uit van een reeks op deze locatie die wordt georganiseerd door poppodium Underground in Lelystad.

Bij de ‘kajuitconcerten’ kunnen slechts 25 personen aanwezig zijn. De verkoop voor het optreden van A Balladeer, zoals zijn artiestennaam luidt, is donderdag van start gegaan. Underground maakt op een later moment meer artiesten bekend die op het VOC-schip gaan optreden.

A Balladeer maakt dit jaar een korte tour langs muziekcafés en kleine zalen van Nederland. De nadruk zal liggen op zijn verhalende liedjes. Hij trapt de tour af op 15 oktober in Paradiso in Amsterdam.

Nieuw materiaal

De zanger maakte eind vorig jaar een speciaal kerstalbum. In 2018 werkt hij vooral aan nieuw materiaal. Zijn laatste reguliere album, A Wolf at the Door, stamt uit 2016.

Het muzikale alter ego van De Goederen is vooral bekend van de hit Swim with Sam. A Balladeer won onder meer de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp.