Werk van Tim Walker in Noordbrabants Museum

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
DEN BOSCH (ANP) - Een serie beelden van de bekende Britse (mode)fotograaf Tim Walker is dit najaar te zien in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Het gaat om The Garden of Earthly Delights; foto's geïnspireerd op de mysterieuze beeldtaal van Jeroen Bosch.

Het Noordbrabants Museum is het eerste en voorlopig enige museum dat de volledige reeks van 26 foto's toont, in de periode van 4 november tot en met 25 februari. Walker (1970) maakte de beelden voor de privéverzameling van de Zwitserse Nicola Erni. Hij kreeg hiervoor carte blanche en een ongelimiteerd budget. Walker koos ervoor zijn inspiratie te halen uit het werk van de vijftiende eeuwse kunstenaar, die hem al sinds zijn kindertijd boeit.

De fotograaf werkte een jaar aan de serie, die volgens het museum een duistere sfeer uitstraalt die nieuw is voor zowel Walker als de modefotografie. Op de foto's zijn stukken afgebeeld uit de herfstcollectie 2015 van Valentino Couture. Dertien modellen, onder wie de Nederlandse Jelle Haen, werkten mee aan het project.