Achterhoek Kookt verplaatst naar najaar door gebrek aan horecapersoneel

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het evenement Achterhoek Kookt is verplaatst naar het najaar. Het stond eigenlijk voor gisteren gepland, maar vanwege het gebrek aan horecapersoneel en de drukte in restaurants kon het niet doorgaan. Dit meldt De Gelderlander.

Achterhoek Kookt richt zich op de liefhebbers van de horeca. Iedereen die bezig is met koken, kan naar het evenement gaan. Of diegene nu professioneel kok, een zij instromer of een hobbykok is. Op het evenement kunnen er workshops worden gedaan.

Afzeggingen

Vooral professionele koks hebben de afgelopen weken moeten afzeggen, omdat het simpelweg te druk in de horeca is. De restaurants zitten overvol, terwijl er een groot personeelstekort is. Daarom moeten juist de koks aan het werk.

Mede-organisator Wim Slotboom vindt het jammer dat het evenement is verplaatst, maar voor nu is het het juiste besluit. Een workshop geven aan twee geïnteresseerden kan immers niet uit, vindt Slotboom.

Nieuwe datum onbekend

De precieze nieuwe datum is nog niet bekend, maar het evenement zal wel weer plaatsvinden in de DRU in Ulft.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer