Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Door Nationale Horecagids
2 min
Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

De VISWijzer ondersteunt restaurants, leveranciers en gasten met het maken van verantwoorde keuzes. In de VISWijzer staat onder andere een rode lijst, met vissoorten die beter vermeden kunnen worden. Op de rode lijst vissoorten zoals tonijn, sliptong, paling, kabeljauw en gamba’s. Deze vissen worden gevangen met veel bijvangst en zware overbevissing die een hoge CO2-uitstoot als gevolg hebben. Daarnaast leidt de vangst van deze vissoorten tot een afname van de biodiversiteit.

Marloes van der Have, Head of Supply bij Sodexo Nederland: “Sodexo wil koploper zijn op het gebied van duurzaamheid. We nemen maatregelen om onze CO2-uitstoot te verlagen, reduceren voedselverspilling en serveren meer en meer plantaardige gerechten. Met de ondertekening van de World Ocean Deal committeren we ons aan de VISWijzer van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Vanaf 2023 serveren we in onze restaurants alleen nog duurzame vis. Op die manier helpen we onze opdrachtgevers en gasten om een verantwoorde keuze te maken.”